Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Prodi már dolgozik az új olasz kormány összeállításán

MTI
2006.04.16. 17:22
Romano Prodi, akinek balközép tömbje csekély többséggel nyert az egy hete tartott olaszországi választásokon, vasárnap azt mondta: dolgozik már az új olasz kormány összeállításán, annak ellenére, hogy ellenfele, Silvio Berlusconi miniszterelnök még nem volt hajlandó elismerni vereségét.

"Valaki nyert és a másik fél veszített" - mondta Prodi újságíróknak bolognai otthona előtt. - "Ami sok, az sok. Munkához kell látnunk. Én már higgadtan dolgozom a következő kormányért, s ez az amire szükség van " - idézték szavait. "Az országnak arra van szüksége, hogy fellélegezzen, lelkesedjen, örüljön, hogy talpra álljon" - tette hozzá.

Az elkeseredett választási kampány nem annyira a stagnáló olasz gazdaság és a szűk munkaerőpiac gondjainak komoly megvitatásából állt mint inkább sárdobálásból. "Tegyük most már félre ezeket a dolgokat, és kezdjünk dolgozni az ország érdekében" - fogalmazott a középbal Unió pártszövetség vezetője.

Előzőleg, szombaton Prodi újfent felszólította a jobboldal vezérét, Silvio Berlusconit, ismerje el vereségét és kérjen bocsánatot, amiért azt állította, hogy csaltak a választásokon.