Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Emberrablások, gyilkosságok szerte Irakban

MTI
2006.04.16. 19:23
Ismeretlen fegyveresek megöltek hét munkást az észak-iraki Moszulban, Bagdadban két vállalkozás tizenkét alkalmazottját rabolták el - közölték vasárnap biztonsági illetékesek.

A moszuli esetről a rendőrség feltételezi, hogy a munkásoknak azért kellett meghalniuk, mert a városi rendőrség megbízásából dolgoztak.

Bagdadban rendőrségi egyenruhába öltözött fegyveresek feltartóztatták két vállalkozás kisbuszát közúti ellenőrzés címén, majd ismeretlen helyre hurcolták az alkalmazottakat. Fél órával később egy fegyveres csoport megtámadta az egyik mobiltelefon-szolgáltató központját, és elrabolta onnan három alkalmazottját.

A Bagdadtól északra fekvő Baakúbában fegyveresek tüzet nyitottak egy civileket szállító autóbuszra. A támadásban öten meghaltak, négyen megsebesültek.

Az amerikai hadsereg vasárnap bejelentette, hogy négy amerikai tengerészgyalogos életét vesztette a nyugat-iraki Anbar tartományban. A négy katona két különböző fegyveres incidensben lelte halálát még szombaton. Halálukkal 2373-ra nőtt az iraki invázió 2003. márciusi kezdete óta elesett amerikaiak száma a Pentagon adatai szerint.