Ervin
14 °C
22 °C

Javult az egyiptomi merénylet magyar sérültjének állapota

MTI
2006.04.27. 00:17
Valamelyest javult a dahabi merényletben súlyos égési sérüléseket szenvedett 53 éves magyar férfi állapota, tájékoztatta a távirati irodát szerda éjjel Csulák Péter, a kairói magyar nagykövetség első beosztottja.

A diplomata elmondta, hogy a nap folyamán kétszer is meglátogatta a kairói katonai kórház égési osztályán fekvő férfit, aki - mint azt az első beosztott kiemelte - eszik, iszik, beszélget. Egyébként állandóan vele van a kairói magyar nagykövetség egyiptomi tolmácsa. A kórházban fekvő külföldi sérülteket a nap folyamán meglátogatta Hoszni Mubarak elnök felesége.

Csulák Péter hozzáfűzte: az említettek ellenére sem lehet még azt mondani, hogy a testfelületének mintegy hatvan százalékán megégett férfi állapota stabilizálódott volna. Ugyanakkor továbbra is megállapítható, hogy noha állapota súlyos, változatlanul hatalmas akaraterővel viseli a fájdalmakat

A kairói magyar diplomata az MTI-nek elmondta, hogy a nap folyamán egyiptomi és magyar orvosok telefonkonferenciát tartottak, kicserélve egymással a beteg állapotával kapcsolatos szakmai információkat. Ismeretes, hogy az 53 éves férfi felesége a merénylet következtében életét vesztette.