Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Kormányhű muszlim egyházi vezetőt gyilkoltak meg Pakisztánban

MTI
2006.05.01. 09:10
Ismeretlenek, feltételezhetően muzulmán szélsőségesek, megöltek egy a hatóságokkal együttműködő kimagasló muszlim egyházi személyt Északnyugat-Pakisztánban, törzsi területen - közölte hétfőn a dél-ázsiai ország titkosszolgálatának két tisztje.

Az egy héttel ezelőtt elrabolt Dzsanat Mir Hán holttestét hétfőn hajnalban találták meg Észak-Vazirisztán törzsi terület egyik faluja közelében. A hírszerzők szerint az 55 éves papnak, akit gyilkosai mellkason lőttek, azért kellett meghalnia, mert együttműködött a térségben iszlámisták után, köztük az al-Kaida nemzetközi terroristahálózat emberei után kutató hatóságokkal. A merénylők egy pastu nyelven írt üzenetet hagytak a pap holtteste mellett, amelyben azzal fenyegetőztek, hogy mindenkire Dzsanat Mir Hánéhoz hasonló sors vár, aki együttműködik a pakisztáni kormánnyal.

A pakisztáni titkosszolgálat emberei elmondták, hogy Hán, aki idén januárban már túlélt egy a lakóhelye közelében végrehajtott robbantásos merényletet, rendszeresen találkozott a pakisztáni biztonsági szolgálatok illetékeseivel Észak-Vazirisztán legjelentősebb városában, Mirámsáhban, illetve az Északnyugati Határvidék tartomány fővárosában, Pesavarban.