Alfréd
-2 °C
2 °C

Harmincnégy holttestet találtak Bagdadban

MTI
2006.05.03. 08:47

Harmincnégy megkínzott és meggyilkolt férfi holttestét találták meg az elmúlt két napban Bagdadban - közölték szerdán iraki biztonsági illetékesek. Húsz tetemet még kedden fedeztek fel az iraki főváros öt különböző kerületében, majd szerdán újabb 14 áldozatra bukkantak Bagdad keleti részén. Valamennyiüknek összekötözték a kezét, bekötötték a szemét és főbe lőtték őket, testükön kínzások nyomai is láthatók voltak. Az áldozatok 20 és 30 év közöttiek voltak.

A sommás kivégzések sorozata mögött, amelyek különösen a szamarrai síita szentély elleni, február 22-én elkövetett merénylet után szaporodtak el, az állítólag az iraki biztonsági szolgálatokon belül működő halálbrigádokat gyanúsítják.

Közben Fallúdzsában öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy rendőrségi toborzóközpontnál. Az akciónak öt halottja volt, köztük három újonc és két rendőr. Az első jelentésekből nem derült ki, hogy a merénylő a felvételre várakozók között vagy pedig bent az épületben hozta-e működésbe a robbanó szerkezetet.