Ervin
14 °C
22 °C

Az RMDSZ tárgyalni akar az új magyar kormánnyal

MTI
2006.05.04. 20:19

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) küldöttsége Budapestre utazik, miután megalakul az új magyar kormány - közölte csütörtökön Bukarestben Markó Béla, a szövetség elnöke. A politikus elmondta, hogy a választások után rögtön kapcsolatba lépett Gyurcsány Ferenccel, és meg is állapodtak, hogy mielőbb tárgyalni fognak egymással.

Az RMDSZ elvárja, hogy az új magyar kormány minél hathatósabb politikai segítséget nyújtson az erdélyi magyarság számára, felhasználva mind a kétoldalú kapcsolatokat, mind pedig a nemzetközi fórumokat - mondta Markó, aki hatékony, átláthatóbb és stabil anyagi támogatást vár a jövőben a kultúra, az oktatás és a szellemi élet területén.

Markó jelezte, fel fogja vetni a magyar miniszterelnöknek: vizsgálják meg annak a lehetőségét, hogy Budapest ezentúl a határon túli magyarság számára a mindenkori költségvetés előre meghatározott hányadát fordítsa. Szerinte ugyanis ezzel el lehetne kerülni, hogy a támogatási rendszer ki legyen szolgáltatva a költségvetés szeszélyeinek.

15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
3899 Ft
3315 Ft