Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Suharto felépülőben van a sikeres vastagbélműtét után

MTI
2006.05.07. 22:38
Suharto volt indonéz diktátor felépülőben van a sikeres vastagbélműtét után, de várhatóan még további két hétig kórházi ápolásra szorul - közölték orvosai vasárnap.

Suhartót csütörtökön szállították bélvérzéssel kórházba, többszöri vérátömlesztés után az orvosok a műtét mellett döntöttek: beléből 40 centiméteres szakaszt eltávolítottak.

Joko Raharjo orvos újságíróknak elmondta, hogy minden jól ment, a beavatkozás a tervezettnek megfelelően alakult, bár nem tudják, hogy a teljes felépülés mennyi időt vesz igénybe. Suharto még legalább két hétig a kórházban marad.

A 84 éves egykori államfőt, aki 32 évig állt a délkelet-ázsiai ország élén, tavaly már kétszer is kezelték súlyos szívpanaszok miatt. Suharto 1965-ben véres katonai puccsal került hatalomra Indonéziában, majd 1998-ban lemondásra kényszerült. Bíróság elé állították mintegy 570 millió dollárnyi közvagyon elsikkasztása címén, amit családtagjainak és barátainak osztott szét, de a jogi eljárást rossz egészségi állapotára tekintettel felfüggesztették.

A Transparency International szervezet szerint Suharto volt a világ legkorruptabb politikai vezetője, aki hatalmának évtizedei alatt rokonságával közel 35 milliárd dolláros vagyont harácsolt össze.