Sára, Márió
2 °C
6 °C

Hárman meghaltak a Hamász-Fatah tűzpárbajban

MTI/Reuters
2006.05.08. 06:19
Három palesztin meghalt és tízen megsebesültek hétfő reggel a Gázai övezet déli részében a Hamász és a Fatah fegyveresei között kitört tűzpárbajban. Három palesztin meghalt és tízen megsebesültek hétfő reggel a Gázai övezet déli részében a Hamász és a Fatah fegyveresei között kitört tűzpárbajban. Az összetűzés a Hán-Júnisz melletti Abaszán településen történt. Az áldozatok közül kettő a Fatah, egy pedig a Hamász tagja volt.

Az összecsapás azután tört ki, hogy két szervezet kölcsönösen egymás tagjainak elrablásával vádolta meg egymást. Lövöldözés tört ki, a Hamász egyik fegyverese életét vesztette. Válaszul a Hamász páncéltörő gránáttal támadt a Hamász állásaira, két további fegyveres meghalt - közölték szemtanúk.

Ez volt a rivális palesztin erők közötti legsúlyosabb incidens, amióta a Hamász radikális mozgalom januárban többséget szerzett a korábban a Fatah uralta palesztin törvényhozásban. Az elmúlt hónapban a Hamász és a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatah hívei közötti összecsapásokban legalább húszan sebesültek meg a Gázai övezetben.