Eleonóra
-1 °C
2 °C

Egymásra támadt az iraki hadsereg két egysége

MTI
2006.05.13. 08:58

Fegyveres összetűzés tört ki az iraki hadsereg két - síita, illetve kurd - egysége között a Bagdadtól északra fekvő Duluíjában pénteken, két ember meghalt - közölték amerikai és iraki illetékesek. Az incidens azután történt, hogy egy út mentén elhelyezett pokolgép felrobbant egy iraki katonai konvoj elhaladásakor, amelyben a rendőrség tájékoztatása szerint kurd katonák utaztak. A rendőrség adatai szerint négy katona meghalt, hárman megsebesültek a detonáció következtében, míg az amerikai haderő egy halottról és tizenkét sebesültről számolt be.

A sebesülteket társaik a Baladban lévő amerikai katonai kórházba szállították. A rendőrség közlése szerint útközben a katonák tüzet nyitottak, hogy megtisztítsák az utat, aminek következtében egy síita polgári személy életét vesztette. Egy Baladban állomásozó másik iraki katonai egység síita tagjai a helyszínre siettek, mire a kurdok úgy döntöttek, hogy máshová viszik a sebesülteket. A síiták megpróbálták megállítani őket, a kitört lövöldözésben egy síita katona meghalt - közölte az iraki rendőrség.

Az amerikai haderő közlése szerint egy harmadik iraki egység úttorlaszt állított fel, hogy megállítsa a sebesülteket elszállító egységet. A torlasznál amerikai katonák léptek közbe és állították helyre a nyugalmat.