Szilárda
0 °C
6 °C

Három hamászost elraboltak, egyikük meghalt

MTI
2006.05.24. 11:43
A Hamász a Fatah fegyvereseit vádolja azzal, hogy szerda reggel elrabolták és megsebezték a Hamász három hívét, akik közül az egyik a gázai kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe. A három férfi egy gázai mecsetből volt távozóban reggeli imája után, amikor álarcos fegyveresek megragadták és egy autóba tuszkolták őket. Az emberrablók megverték és meglőtték foglyaikat, majd 15 perccel később kitették őket Hán-Júnisz település egyik benzinkútjánál. A tisztségviselő azt mondta, hogy "jelek szerint" a rivális Fatah szervezet fegyveresei voltak a tettesek.

A radikális iszlámista palesztin szervezet három említett híve láb- és haslövésekkel került kórházba - közölték kórházi források. Egyikük, a 22 éves Szálem Kadih a kórházban belehalt sérüléseibe.

A jelenleg kormányon lévő radikális iszlámista Hamász és Mahmúd Abbász elnök pártja, a korábban kormányzó Fatah, amely évtizedeken át a palesztin mozgalom legerősebb szervezete volt, a Hamász januári parlamenti választási győzelme óta küzd a palesztin biztonsági erők fölötti ellenőrzésért.