Emőke
-4 °C
9 °C

Buszt robbantottak Bagdad mellett

MTI/AFP
2006.05.29. 09:42

Tizenegy halálos áldozatot követelt hétfőn reggel egy pokolgépes merénylet az iraki Baakúba közelében - közölte a helyi rendőrség.

A civil áldozatok egy autóbuszon utaztak a Bagdadtól 65 kilométerre északra fekvő város körzetében, amikor a detonáció bekövetkezett. A sebesültek száma legalább egy tucatnyira tehető. Az autóbuszon 44-en utaztak. A jelentésekből nem derült ki egyértelműen, hogy a robbanószerkezetet a járművön helyezték-e el, vagy pedig az út mentén.

Irak különböző pontjain további hat személy vesztette életét hétfőn merényletek következtében. Bagdadban pokolgép ölt meg egy civilt és sebesített meg további hármat, az iraki fővárostól délre fekvő Dzsiszr Dijalában szintén két polgári személy esett áldozatul egy mikrobuszban elhelyezett robbanó szerkezetnek. Hilla körzetében egy rendőrt és egy civilt lőttek le, míg Szamavában egy rendőrt lőtt le három fegyveres.

A dél-iraki Bászrában útmenti pokolgép robbant egy brit katonai konvoj mellett. A robbanásban három katona megsebesült, egy súlyosan - közölte egy brit katonai szóvivő.

Közben Kút városában hat rendőrruhás, összekötözött kezű férfi holttestét találták meg. Valamennyiüket golyóval végezték ki.