Amerikai tüzérségi lövedék három iraki civilt ölt meg

MTI
2006.06.05. 09:16
Amerikai tüzérségi lövedék csapódott be egy iraki kisvárosban, és ennek következtében három iraki civil életét vesztette, további három pedig megsebesült - közölte az amerikai hadsereg vasárnap. <> A közlemény szerint gyakorlatozás közben következett be a szerencsétlenség pénteken Dijála tartományban, a Bagdadtól mintegy 65 kilométerre északra fekvő Baakúba város közelében. A robbanás következtében két polgári személy azonnal meghalt, egy harmadik pedig egy katonai kórházban halt bele sérüléseibe. A detonáció hat házat megrongált.

Az újabb incidens az amerikai-iraki kapcsolatok szempontjából érzékeny időszakban történt. Núri al-Máliki iraki miniszterelnök a múlt héten azt mondta, hogy kezdi elveszíteni türelmét amiatt, hogy amerikai katonák "tévedésből" egyre többször ölnek meg iraki civileket.

Szerdán egy közös iraki-amerikai testület jelentette be, hogy amerikai katonák "tévedésből" öltek meg két nőt, akik Bagdad északi részén egy szülőotthonba igyekeztek. Az amerikai hadseregre nagy nyomás nehezedik azok miatt a vádak miatt is, hogy tavaly novemberben Hadíszában 24 iraki polgári személyt mészároltak le amerikai tengerészgyalogosok.  • Hírek
  • Személyi kölcsön