Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Újabb változat az-Zarkávi halálának körülményeiről

MTI
2006.06.10. 18:46
Újabb változattal állt elő Abu Muszab az-Zarkávi halálának körülményeit illetően szombaton egy iraki személy, aki a terroristavezér és mások életét kioltó bombatámadás helyszínének közelében lakik.

A Mohammed Ahmed néven bemutatkozó személy az Associated Press Television News amerikai hírtévének nyilatkozva azt mondta, látta, hogy amerikai katonák, akik a légitámadás után érkeztek Zarkávi házához, addig ütöttek egy Zarkávira hasonlító, sebesült embert, amíg annak az orrából folyni kezdett a vér. A szemtanú szerint helyi lakosok még az amerikai katonák feltűnése előtt egy mentőautóba tették a férfit, majd az odaérkező amerikaiak kirángatták a férfit a mentőből, és ütni kezdték.

Mohammed Ahmed hasonlóképpen számolt be a történtekről a The Washington Post című amerikai lapnak is, más szemtanúk azonban nem erősítették meg az általa elmondottakat. Amerikai tisztviselők eddig nem beszéltek arrók, hogy bármilyen szóbeli vagy fizikai kontaktus adódott volna Zarkávival a halála előtt, azon kívül, hogy menekülési céllal megpróbált legurulni a hordágyról.

William Caldwell vezérőrnagy, amerikai katonai szóvivő a szemtanú állításaira vonatkozó újságírói kérdésre úgy válaszolt, hogy ellenőrizni fogják azokat.