Ismét Lomnici az uniós legfőbb bírák alelnöke

2006.06.12. 16:38

Ismét Lomnici Zoltánt választották meg az Európai Unió Legfelsőbb Bírósági Elnökeinek Szervezetében alelnöknek a testület hétfői ülésén, Varsóban. A magyarországi Legfelsőbb Bíróság elnöke 2004 óta tölti be a közösségi tisztséget - tájékoztatta az MTI-t Sándor Zsuzsa, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács szóvivője.

A kétnapos közgyűlés első ülésnapján a tisztségviselő-választást követően Lomnici Zoltán a testület előtt ismertette a magyar bíróságok költségvetési szabályozását, az intézményrendszer működését. A Varsóban ülésező kongresszuson a huszonöt európai főbíró mellett megfigyelőként jelen van Norvégia, Bulgária és Románia legfelsőbb bíróságának elnöke. Az Európai Unió Legfelsőbb Bírósági Elnökeinek Szervezetét 2004-ben hozták létre. A párizsi székhelyű szervezet célja a legfelsőbb bíróságok együttműködésének erősítése a polgári és a büntető igazságszolgáltatás terén. Magyarország alapító tagja a szervezetnek.

Lomnici Zoltánt a testület alakuló ülésén, 2004 márciusában választották meg először alelnöknek, a magyarországi Legfelsőbb Bíróság elnöki tisztét 2002 óta tölti be, emellett pedig elnöke az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsnak is.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön