Ágnes
-1 °C
2 °C

A bolgár excár is érintett az olasz exkirályfi botrányában?

MTI
2006.06.19. 20:10
Tájékoztatást kért a bolgár vádhatóság a Viktor Emánuel herceget is érintő olaszországi nyomozásról, miután a médiában megjelent beszámolók szerint Szimeon Szakszkoburggotszki egykori bolgár király, volt bolgár miniszterelnök is gyanúba keveredett.

A 69 éves Viktor Emánuelt, az utolsó olasz király fiát a múlt héten letartóztatták egy olasz kaszinóhoz kötődő feltételezett korrupciós és prostitúciós ügyben. Hírek szerint az olasz hatóságok azt is vizsgálják, hogy Szimeon Szakszkoburggotszki pénz és szívességek fejében segítséget ígért-e unokatestvérének, Viktor Emánuelnek egy építési tender és bolgár távközlési cégek szerződéseinek elnyeréséhez.

Jelenleg nincs semmi alap arra, hogy előzetes jogi eljárást indítsunk - mondta a szófiai legfelsőbb ügyészség szóvivője. "Megkértük az olasz hatóságokat, osszák meg velünk a bizonyítékokat, hogy eldönthessük, követett-e el bűncselekményt egy bolgár állampolgár" - tette hozzá.

A vezető bolgár politikus és pártja, a Nemzeti Mozgalom visszautasította a feltételezéseket. "Csalódott vagyok és megbántott, hogy felhozták a nevemet minden alap nélkül" - nyilatkozta a politikus.