Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egymást vádolta Palesztina és Izrael a BT ülésén

MTI
2006.07.01. 08:42
Előre kitervelt katonai támadás megindításával vádolták a palesztinok Izraelt a Biztonsági Tanács pénteken tartott rendkívüli ülésén, amelyen Izrael azzal vágott vissza, hogy a Gázai övezet a Hamász vezetésű palesztin kormány által aktívan támogatott terrorista bázissá vált.

Az arab országok nevében Katar kérte a Biztonsági Tanács összehívását, hogy a testület utasítsa Izraelt a Gázai övezet ellen indított támadás leállítására. A palesztin fél azonban hasztalan szólította fel az ENSZ vezető szervét arra, hogy határozatban ítélje el az izraeli katonai beavatkozást.

A több mint három órás nyílt ülésen Rijád Manszúr, a palesztin kormányzat ENSZ-képviselője kijelentette, Izrael előre kitervelt katonai támadást indított a Gázai övezet ellen, hogy meghiúsítsa a palesztin egység megteremtését, kollektív büntetésben részesítse és terrorizálja a palesztin polgári lakosságot.