Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bush szerint kulcskérdés az izraeli katona elengedése

MTI
2006.07.01. 19:05
George Bush amerikai elnök szerint kulcskérdés a palesztin fegyveresek által foglyul ejtett izraeli katona elengedése a gázai válság megoldásában - jelezte a Fehér Ház szombaton.

Bush elnök Tayyip Erdogan török kormányfővel szombaton folytatott telefonbeszélgetést a Gázai övezetben kialakult feszültségről, s az ankarai vezető által kezdeményezett eszmecseréről számolt be Frederick Jones, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője. Közlése szerint Bush azt mondta a török kormányfőnek, hogy az elsődleges célnak az izraeli katona kiszabadulását kell tekinteni, ami "a válság lezárásának kulcsa".

Az amerikai szóvivő arra a kérdésre, hogy vajon Erdogan osztotta-e Bush álláspontját, azt válaszolta, hogy erről nem rendelkezik információkkal. Mindössze annyit jegyzett meg: a két vezető megállapodott arról, hogy az Egyesült Államok és Törökország kapcsolatban maradnak e kérdések tekintetében.