Szilvia
5 °C
16 °C

Lejárt az izraeli katona elrablói által szabott ultimátum

MTI
2006.07.04. 08:20

Lejárt kedden közép-európai idő szerint hajnali 5 órakor az izraeli katonai palesztin elrablói által szabott 24 órás ultimátum. Egyelőre azonban úgy tűnik, nem akarják foglyukat megölni.

A Hamász katonai szárnyának tekintett Ezzedín al-Kasszám Brigádok, a Népi Ellenállás Bizottságai és az Iszlám Hadserege nevű palesztin szélsőséges szervezetek hétfői közleményükben azt követelték Izraeltől, hogy engedjenek szabadon mintegy 1000 palesztin foglyot, ellenkező esetben kivégzik a június 25-én Izrael és a Gázai övezet határán elrabolt 19 éves Gilád Salit tizedest. Izrael elutasította a követelést.

Az ultimátum lejárta után az Iszlám Hadsereg szóvivője közölte: a tárgyalásokat lezártnak tekintik és a továbbiakban nem adnak információt az izraeli katona sorsáról. Ugyanakkor hozzátette: iszlám elveik a foglyok tiszteletben tartására és nem megölésükre ösztönzik őket. A szóvivő szerint "kudarcot vallott a megegyezésre tett minden erőfeszítés és az ellenség viseli a teljes felelősséget álláspontja következményeiért és a katona sorsáért".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?