Szilvia
5 °C
16 °C

Újabb magas rangú politikust raboltak el Irakban

MTI
2006.07.04. 20:02

Elrabolták az iraki villamosenergia-ügyi miniszter helyettesét és kíséretét kedden Bagdad keleti részén. A politikust és hét testőrét 12 órás fogva tartás után sértetlenül szabadon engedték elrablóik.

A belügyminisztérium szerint a politikus és 19 - más forrás szerint 11 - főnyi testőrsége gépkocsikonvojban haladt a síiták lakta Szadrváros negyed közelében, amikor a támadók reggel fél nyolckor Talbíja kerületben útjukat állták.

A miniszterhelyettes és hét testőre kiszabadulásának körülményeiről részleteket nem hoztak nyilvánosságra, a többi testőr sorsa ismeretlen.

Bagdadban azon a környéken, ahol a keddi emberrablási akciót elkövették, három nappal korábban egy szunnita parlamenti képviselőnőt és hét testőrét hurcolták el. A többi szunnita képviselő parlamenti bojkottot hirdetett, míg az illető ki nem szabadul. Egyesek közülük a síitákat vádolják az emberrablással.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?