Olivér
5 °C
8 °C

Több tucatnyi halott egy amerikai rajtaütésben

MTI
2006.07.05. 18:46

Harmincöt fegyverest öltek meg az amerikai vezetésű koalíciós erők szerdai közlésük szerint Afganisztán déli részén egy tálib tábor elleni támadásban. A támadást kedd éjjel hajtották végre Hilmend tartományban, a rajtaütésben a közlemény szerint sem a koalíciós erők katonái, sem pedig polgári lakosok nem sérültek meg.

"A megölt szélsőségesek jelentős része a helyi tálib vezetők közül került ki, akik számos támadást követtek el és terveltek ki afgán lakosok és kormányzati tisztviselők, valamint a koalíciós erők ellen" - áll a közleményben. A rajtaütést az Afganisztán déli részén jelenleg is zajló Mountain Thrust (Hegyi Előrenyomulás) elnevezésű akció keretében hajtották végre, amely a koalíciós erők és az afgán hadsereg legnagyobb katonai művelete a tálibok kormányának 2001 végi megdöntése óta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?