Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Irán szerint meg kell akadályozni, hogy terroristák Irakba jussanak

MTI
2006.07.08. 23:09
Irán szombaton közölte: meg kell akadályozni, hogy terrorista csoportok Irakba bejussanak, mivel ez ürügyet jelent a külföldi csapatoknak az arab országban való tartózkodáshoz.

Mahmúd Ahmadenizsád iráni elnök Teheránban szombaton, az iraki biztonságról kezdődött regionális tanácskozás első napján azt is közölte, hogy az Irakkal szomszédos országok készek szavatolni az arab ország biztonságát.

"Meg kell állítani a biztonság megzavarására, gyűlölet és megosztottság szítására törekvő terrorista csoportok Irakba hatolását, ami utat nyit a külföldi csapatok iraki tartózkodása előtt" - közölte Ahmadinezsád a Szaúd-Arábia, Irán, Szíria, Jordánia, Kuvait és Törökország, valamint Egyiptom, az Arab Liga és az Iszlám Konferencia Szervezete képviselőinek részvételével tartott kétnapos tanácskozáson.

Washington azzal vádolja Teheránt, hogy támogatja az Amerika-ellenes lázadókat. Irán tagadja a vádat, és az amerikai megszállását okolja a stabilitás hiányáért.

"Valamennyien elkötelezettek vagyunk a stabilitás, a biztonság és a haladás helyreállítására Irakban" - közölte az iráni elnök.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?