Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Izrael rakétával lőtte az Iszlám Dzsihád fegyverraktárát

MTI/Reuters
2006.07.10. 08:56

Egy izraeli helikopter rakétával lőtte hétfőn hajnalban az Iszlám Dzsihád radikális palesztin szervezet gázai fegyverraktárát, aminek következtében egy palesztin harcos meghalt - közölték palesztin szemtanúk és az izraeli hadsereg.

Egy izraeli katonai szóvivő szerint a hétfő hajnali légi támadás célpontja egy fegyvergyártó üzem volt, míg palesztin szemtanúk szerint az épületet tárolásra használták. Kórházi illetékesek szerint a rakétatámadásban legkevesebb négy palesztin fegyveres súlyosan megsebesült. Az újabb palesztin áldozattal 5177-re emelkedett azoknak a száma, akik a palesztin felkelés 2000. szeptemberi kitörése óta erőszakos cselekményekben haltak meg.

A hétfő hajnali légi csapás néhány órával azután történt, hogy izraeli légitámadásban öt palesztin sebesült meg ugyanebben a térségben vasárnap egy gépkocsiban, amely robbanószereket szállított a Hamász fegyveresei számára. Az izraeli rádió jelentése szerint Ehud Olmert miniszterelnök a vasárnapi kormányülésen kijelentette, hogy a hadsereg mindaddig folytatja légi és szárazföldi rohamait, amíg palesztin szélsőséges fegyveresek szabadon nem engedik a június 25-én elrabolt Gilád Salit izraeli tizedest.

A libanoni Szidón melletti palesztin menekülttáborban mintegy nyolcezer palesztin tüntetett vasárnap a gázai övezeti izraeli hadművelet ellen tiltakozva.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!