Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pokolgépes merényletek Bagdadban

MTI/AFP
2006.07.10. 09:44

Gépkocsiba rejtett pokolgépek robbantak hétfőn reggel Bagdad keleti felének egyik síita negyedében, és megöltek több embert. A rendőrség első jelentése szerint a Szadrvárosban végrehajtott terrorakciókban legalább nyolcan meghaltak és 41-en megsebesültek. A kerületet Muktada asz-Szadr síita radikális hitszónok fegyveres egysége, a Mahdi Hadserege tartja ellenőrzése alatt.

A merényletet egy nappal azután hajtották végre, hogy síita fegyveresek 41 embert öltek meg az iraki főváros egyik szunniták lakta kerületében. A Mahdi Hadserege elutasította a mészárlással kapcsolatos szunnita vádakat. Ugyancsak vasárnap egy síita szentély ellen elkövetett robbantásos akcióban 19-en haltak meg.

Szintén hétfőn út mentén elhelyezett robbanószerkezet lépett működésbe egy kelet-bagdadi étterem mellett, ahol három rendőr sebesült meg.