Ödön
2 °C
11 °C

Szlovákiában még idén eltörlik a vizitdíjat

MTI
2006.07.10. 13:28

A kormányprogram alapelveiről és az államtitkári posztok elosztásáról állapodott meg hétfőn Pozsonyban a koalíciós pártok háromtagú testülete, a Robert Fico, Ján Slota és Vladimír Meciar alkotta koalíciós tanács. Jelezték, hogy a lehető legrövidebb időn belül, várhatóan január elsejétől megszüntetik a vizitdíjat Szlovákiában. Az új államtitkárok neveit és a posztok tárcák közti elosztásának adatait nem közölték, csupán azt jelentették be, hogy Robert Fico szociáldemokrata pártja, a Smer tizenhárom, a szélsőséges Ján Slota nevével jegyzett SNS hét, a Vladimír Meciar vezette Néppárt - HZDS hat államtitkári posztot kap. A miniszteri posztok elosztása már a kormány kinevezése óta ismert. A Smer tizenegy, a Smer három, Meciar pártja pedig két tárcát vezet. A tárcavezetők a napokban már elfoglalták a bársonyszékeket.

A koalíciós pártok hétfői megállapodása szerint július végéig ismertté válik az új kormány programja, amelyről elvi megállapodások már vannak, a részleteken pedig már kedden dolgozni kezdenek a három kormánypárt szakértői. A kormányprogramról a tervek szerint augusztus 3-án szavaz majd a törvényhozás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?