Judit
3 °C
7 °C

Üzbég jogszabályt sértett egy magyar segélyszervezet

MTI
2006.07.10. 14:20
Üzbegisztán felszólította a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖSZ) helyi irodáját, hogy sürgősen nyisson bankszámlát tevékenységének finanszírozására.

A taskenti igazságügyi minisztérium egy hónapot adott a MÖSZ-nek arra, hogy felszámolja tevékenységének az üzbég jogi szabályozást sértő vonásait - jelentette az Interfax orosz hírügynökség hétfőn.

Az Üzbegisztánban jogi személyként még 2002-ben bejegyzett MÖSZ ugyanis készpénzben bevitt valutával fizette helyiségeinek bérletét, alkalmazottainak bérét és programjainak költségeit - mondták az Interfaxnak az üzbég tárcánál, hozzátéve: a képviseletet akár be is zárhatják, ha határidőre nem szünteti meg ezeket a rendellenességeket.

Czimre László, a MÖSZ oroszországi (észak-kaukázusi) programigazgatója azt mondta az MTI-nek, hogy nem politikai hátterű problémáról, hanem nyilvánvaló adminisztratív hibáról van szó, amit a szervezet nyomban kiküszöböl.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?