Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A felkelőké lehet több bagdadi kerület?

MTI
2006.07.12. 11:36
Núri al-Máliki iraki kormányfő szerdán a parlamentben arra figyelmeztetett, hogy a felkelők uralmuk alá igyekeznek vonni Bagdad egyes körzeteit, de tervüket a biztonsági erők meg fogják hiúsítani. A kormányfő arra is felszólította a különböző etnikai és felekezeti csoportokat, hogy együttes erővel lépjenek fel az erőszak ellen ahelyett, hogy csupán a kormányt vádolnák a biztonsági helyzet romlása miatt.

Bagdadban szerda délelőtt is követtek el merényleteket. Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy az iraki főváros keleti részében fekvő étteremben, a robbantásban heten meghaltak és húszan megsebesültek. Egy kelet-bagdadi piacon pedig öten haltak meg és 15-en sérültek meg, amikor pokolgép lépett működésbe egy piacon. A város északi részén két rendőr vesztette életét, amikor őrjáratuk mellett autóbomba robbant fel egy szunnita negyedben.