Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Húsz elrabolt síita holttestére bukkantak

MTI
2006.07.12. 17:12

Az iraki hadsereg szerdán húsz (más források szerint 22) arab és kurd nemzetiségű síita személy holttestére bukkant, akiket aznap reggel raboltak el ismeretlen fegyveresek a többségében szunnita lakosságú, Bagdadtól mintegy száz kilométerre északra fekvő Mukdadíja buszpályaudvaráról.

Mint Ahmed al-Avad vezérőrnagy, a hadsereg 5. hadosztályának parancsnoka az iraki állami televízióban elmondta, az áldozatok valamennyien síiták, többségük buszsofőr vagy utas. Elmondása szerint az emberrablók több gépkocsin érkeztek, és 24 embert hurcoltak magukkal. Mint mondta, négy túszt a hadseregnek sikerült kiszabadítania. A helyi rendőrség megerősítette, hogy húsz holttestet találtak, de közlése szerint személyazonosságuk "bizonytalan". Valamennyi áldozatnak be volt kötve a szeme, karja hátrakötve, és mindannyiukat fejbe lőtték.