Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Őrizetbe vették Blair megbízottját

MTI
2006.07.12. 19:27

Őrizetbe vette szerdán a Scotland Yard Lord Levyt, Tony Blair brit miniszterelnök személyes kampánypénzfelhajtó megbízottját, a kormányzó Munkáspártnak kiváltságok fejében nyújtott titkos magánhitelek ügyében, és ezzel a hetek óta folyó rendőrségi vizsgálat a brit kormányfő közvetlen közelébe ért. A tekintélyes lobbistát egy észak-londoni rendőrőrsre kísérték be. A főrend, aki a hatvanas években a brit pop egyik vezető menedzsere volt, jelenleg a Munkáspárt fő pénzgyűjtő személyisége az üzleti világban.

Az 1997-ben jórészt korrupcióellenes programmal hatalomra került Munkáspárt a brit sajtót néhány hete elöntő, leleplező riportok szerint a tavalyi választási kampány előtt vett fel bejelentés nélkül 14 millió fontos (5,6 milliárd forintos) kölcsönt vagyonos adományozóktól. Jóllehet ez önmagában még nem törvénybe ütköző, a kampányt hitellel támogatók közül azonban többeket a kormány cserébe nemesi rangra és felsőházbeli tagságra javasolt, és az ügyben - mivel egy 80 éves törvény alapján állami kiváltságok pénzért történő osztogatása tilos - rendőrségi vizsgálat indult.