Judit
2 °C
7 °C

Schengenről is tárgyalt Gyurcsány Helsinkiben

MTI
2006.07.14. 21:30
A soros finn EU-elnökséghez kapcsolódó törekvésekről, mindenekelőtt energiapolitikai kérdésekről, a nyugat-balkáni országok európai uniós integrációjának távlatairól folytatott megbeszélést Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pénteken Helsinkiben finn vendéglátójával, Matti Vanhanennel.

Gyurcsány elmondta: Magyarország támogatásáról biztosította az unió energiabiztonságának fokozására irányuló finn törekvéseket. Matti Vanhanen pedig ismét kiállt az uniós bővítés Európa stabilitását szolgáló folytatása mellett, s azt hangoztatta, hogy a nyugat-balkáni országoknak "jó esélyeik vannak a csatlakozásra".

Gyurcsány a megbeszélésen elmondta: "Magyarország tartani kívánja a schengeni övezethez való csatlakozásnak a jövő év második felére kitűzött határidejét, s a finn elnökség támogatását kérte a cél megvalósításához."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?