Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Oroszország fegyverletételre szólította fel a csecsen lázadókat

MTI
2006.07.15. 11:00
Fegyverletételre, a kormány elleni harc beszüntetésére szólította fel a csecsen lázadókat az orosz országos terroristaellenes bizottság szombaton. Nyikolaj Patrusev hadseregtábornok, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSzB) igazgatója, a bizottság elnöke felhívásában hangoztatta: Samil Bászájev hadúrnak és a csecsen felkelők más vezetőinek a halála "megnyitotta az utat azelőtt, hogy mindazok visszatérjenek a békés életbe, akik ezt korábban nem tették meg".

Patrusev javasolta, hogy a lázadók augusztus elsejéig kezdjenek tárgyalásokat a csecsenföldi hatóságokkal a békés életbe való visszatérésről. Jelezte, hogy a hatóságok nem fognak büntetőintézkedéseket alkalmazni azokkal szemben, akik augusztus elsejéig hátat fordítanak a fegyveres csoportoknak, leteszik fegyvereiket, és "átállnak az emberek oldalára". A bizottság felhívása nem csak a csecsen lázadókhoz, hanem az Észak-Kaukázusban működő valamennyi fegyveres csoporthoz szól. A csecsen lázadók azonnal "propagandafogásnak" nevezték a bizottság közleményét a kavkazcentr.com internetes honlapjukon.