Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öngyilkos merényletek Irakban

MTI
2006.07.16. 22:23

Huszonkilenc iraki veszítette életét, 30 megsebesült vasárnap este két öngyilkos merényletben Irak északi részén, és ezzel 48-ra emelkedett a halálos áldozatok száma egyetlen nap alatt a közel-keleti országban, közölték biztonsági források.

A Bagdadtól 150 kilométerre északra fekvő, jórészt a síita felekezethez tartozó türkmének által lakott Túzhúrmati város egyik kávéházában egy öngyilkos merénylő önmagát felrobbantva magával együtt 23 embert megölt és 22-őt megsebesített.

A Bagdadtól 370 kilométerre északra fekvő Moszulban három nő meghalt és 6 további polgári személy megsebesült, amikor egy másik öngyilkos merénylő felrobbantott egy - iraki-amerikai járőrnek szánt - robbanóanyaggal megrakott gépkocsit. Ugyanebben a városban ismeretlen tettesek agyonlőttek három építőmunkást, és megsebesítették két társukat a rendőrség közlése szerint.