Árpád
-2 °C
3 °C

Félszáz halott az iraki Mahmúdíja egyik piacán

MTI
2006.07.17. 20:59

Legkevesebb ötven ember halt meg, és mintegy kilencven megsebesült hétfőn a Bagdadtól 30 kilométerre délre fekvő Mahmúdíja város egyik piacán, amelyet több robbanás után fegyveresek rohantak meg, válogatás nélkül lövöldözve az emberek között - közölte a városi kórház igazgatója és a rendőrség.

A terrorista támadásról sokféle beszámolót adtak a különféle források. Annyi bizonyos, hogy az idei év egyik legsúlyosabb terrorcselekménye volt Irakban, közép-európai idő szerint reggel 8 órakor történt a feszült légkörű, síiták és szunniták által vegyesen lakott kisvárosban, amely a halál háromszögének nevezett országrészben fekszik. Először robbanás vagy robbanások történtek a piacon, majd következett a fegyveresek rohama, akik lőni kezdtek az emberekre. Több értékelés szerint ez egy újfajta taktika a támadók részéről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?