Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Milicisták hurcolták el egy pornófilm nézőit

MTI
2006.07.19. 11:58
Szomáliában iszlám milicisták letartóztattak 20 férfit, mert pornográf videofilmet néztek egy vetítőteremben. Egy bírósági forrás és egy szemtanú beszámolója szerint kedd este egy teherautónyi géppuskás milicista ütött rajta egy videotermen Mogadishu északi részén, és magukkal hurcolták az ott tartózkodó férfiakat. A videoterem ügyében illetékes bíróság szóvivője szerint a tiltott mozizás bűnébe esett férfiakat átnevelés után szabadon bocsátják. A forrás szerint a férfiakat felvilágosítják az ilyen filmek nézésének "ártalmairól" és az iszlám ilyen filmekkel kapcsolatos véleményéről.

Mogadishuban többen attól tartanak, hogy a fővárost júniusban elfoglaló iszlámista milicisták az afganisztáni tálib rezsimhez hasonló rendszert építenek ki a kelet-afrikai országban is, akár terroristáknak is menedéket nyújtva. A fővárost hatalmukba kerítő milicisták már több alkalommal erőszakkal kényszerítették ki a szigorú iszlám törvények, a saría betartását. Július 4-én például szélsőséges fegyveresek lelőttek két férfit, akik a németországi labdarúgó világbajnokság közvetítését nézték televízión. Az iszlámisták rendszeresen támadják a kábítószerárusokat, a bárokat és azokat a mozikat, amelyekben általuk kifogásolt filmeket játszanak.