Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar politikusok vitáztak Tusnádfürdőn

MTI
2006.07.19. 17:04

A magyar-román viszony helyzetét és kilátásait vitatták meg a székelyföldi Tusnádfürdőn zajló XVII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborben (Tusványos) a szocialista és fideszes politikusok. Schöpflin György, az Európai Parlament fideszes képviselője passzívnak nevezte a magyar politikát az uniós intézményekben. Szabó Vilmos, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országgyűlési képviselője szerint a monarchia felbomlása óta nem volt olyan kedvező helyzetben a magyarság, mint a rendszerváltás után, amikor saját döntése alapján választhatta meg, hová tartozzon.

Németh Zsolt, a Külügyi Bizottság fideszes elnöke úgy vélte, hogy az unió a román-magyar viszony versengési terepévé válhat, ha a két ország nem határozza meg közös érdekeit, értékeit. Kifejezetten kedvezőtlennek nevezte az integrációs szervezet és a kelet-európai országok viszonyát, úgy vélte, térségünk könnyen az unió perifériájára szorulhat.