Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Titkosszolgálati vezetők mondtak le Romániában

MTI
2006.07.20. 20:29

Lemondott csütörtökön este a három legfontosabb román titkosszolgálat vezetője a tavaly Irakban elrabolt román újságírók túszul ejtésének megszervezésével vádolt Omar Hajszam arab üzletember eltűnése miatt.

Traian Basescu államfő délutánra hívott össze a Cotroceni-palotába egy megbeszélést, amelyen részt vettek a román titkosszolgálatok vezetői is. A találkozó után az elnöki hivatal szóvivője bejelentette: az Omar Hajszam eltűnése következtében kialakult helyzet miatt lemondott a Román Hírszerző Szolgálat, a Külügyi Hírszerző Szolgálat, valamint a belügyminisztérium titkosszolgálatának vezetője is.

Hajszam nevére a bukaresti ítélőtábla szerdán adott ki újabb letartóztatási parancsot. A kétes hírnevű arab üzletembert először tavaly áprilisban, közvetlenül a túszügy kirobbanása után helyezték előzetes letartóztatásba.