Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kártérítést fizet az USA hadserege a kabuli baleset miatt

MTI
2006.07.20. 20:32

Az amerikai hadsereg csütörtöki bejelentése szerint 112 ezer dollár kártérítést fizet a májusi kabuli közlekedési baleset áldozatainak, amely az utóbbi évek legvéresebb zavargását váltotta ki az afgán fővárosban.

Az amerikai hadsereg közleménye szerint a balesettel kapcsolatos károk megtérítése bizonyítja a washingtoni kormány "elkötelezettségét az amerikai fegyveres erők tevékenységének elszámoltathatósága és felelősségvállalása iránt".

A május 29-én az afgán fővárosban bekövetkezett balesetet valószínűleg az okozta, hogy túlmelegedtek egy amerikai katonai teherautó fékjei és a jármű beleszaladt az úton veszteglő autókba. A balesetben egy személy meghalt és sokan megsérültek, valamint jelentős anyagi kár is keletkezett. A szerencsétlenséget követő, az amerikai katonai jelenlét ellen tiltakozó zavargásokban mintegy húszan vesztették életüket.