Árpád
-2 °C
3 °C

Budapesti arab nagykövetek kiáltványa

MTI
2006.07.24. 18:19

Elítéli az izraeli beavatkozást Libanonban és Palesztinában, valamint azonnali tűzszünetet követel a Budapestre Akkreditált Arab Nagykövetek Tanácsa - olvasható az MTI-hez hétfőn eljuttatott kiáltványban.

"Mély aggodalommal tekintünk a libanoni és palesztin emberek egyre súlyosbodó helyzetére, és felhívással fordulunk a magyar társadalomhoz, intézményekhez, testületekhez, szervezetekhez, hogy szolidaritásukkal és bármilyen segítség nyújtásával támogassák a palesztin és libanoni népet" - olvasható az arab nagykövetek közleményében.

Az arab diplomaták hétfőn tartottak tanácskozást Budapesten, amelyen meghallgatták Libanon és Palesztina budapesti nagyköveteinek beszámolóját.

A Budapestre Akkreditált Arab Nagykövetek Tanácsa tizenkét ország misszióvezetőit foglalja magába, a csoport havonta ülésezik, rangidős vezetője a libanoni nagykövet - mondta el Juhász Dóra, a libanoni nagykövet személyi titkárnője az MTI-nek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?