Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Európa-barát lesz Pozsony, 'beleértve mindent, ami ezzel jár'

MTI
2006.07.24. 21:59

Kormányának az emberi jogok és az európai értékek iránti elkötelezettségét bizonygatta hétfőn Robert Fico szlovák miniszterelnök, elhárítva a felelősséget magától a koalíciós társ Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnökének, Ján Slotának botrányt keltő legújabb nyilatkozatáért.

Slota, aki gyakran szidalmazza útszéli hangnemben a népes szlovákiai magyar és roma kisebbséget, valamint más kisebbségi csoportokat is, a Lidové Noviny című cseh lapban szombaton megjelent interjújában jelezte: irigyli a cseheket, hogy elűzték országukból a szudétanémeteket, s ezért ma már nincs olyan gondjuk velük, mint a szlovákoknak a magyarokkal Szlovákiában.

Fico, aki korábban emberi jogokkal foglalkozó ügyvéd volt, a Reutersnek nyilatkozva hétfőn azt mondta, hogy miniszterelnökként kormánya cselekedeteiért felel. "Garantálom, hogy ez a kormány Európa-barát kormány lesz, beleértve mindent, ami ezzel jár" - mondta Fico.

"Nem felelhetek mindazért, amit egyes politikusok mondanak. Úgy gondolom, a kormányt programja és politikája alapján kell megítélni" - utalt a miniszterelnök arra, hogy Slota nem tagja a kabinetnek.