Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nabih Berri elutasítja az amerikai rendezési tervet

MTI
2006.07.24. 22:06
Nabih Berri, a libanoni parlament elnöke hétfőn elutasította Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter rendezési tervét az izraeli-libanoni válság megoldására.

A Hezbollah síita szervezet Berrit hatalmazta fel arra, hogy tárgyalásokat folytasson az Izrael és a szervezet közötti esetleges fogolycseréről. A Szíria-barát parlamenti elnök egyben a Hezbollah szövetségesének, az Amal síita szervezetnek is a vezetője.

Libanoni politikai források szerint Rice és Berri megbeszélése nagyon negatív hangnemben zajlott le. Rice kijelentette, hogy a helyzet az izraeli-libanoni határvidéken már nem lehet olyan, mint július 12-e előtt, azaz a két izraeli katona elrablása előtt volt.

Rice leszögezte: mindaddig nem lesz tűzszünet, amíg a Hezbollah nem engedi szabadon feltétel nélkül a katonákat és nem vonja vissza fegyvereseit mintegy 20-30 kilométerre a határtól. Egy másik forrás szerint Rice indítványozta azt is, hogy a határvidékre vezényeljenek libanoni katonákat, akiket egy nemzetközi erő támogatna.