Emília
18 °C
26 °C

Izraeli katonák agyonlőttek egy palesztin kisfiút

MTI
2006.07.25. 22:39
Izraeli katonák lelőttek kedd este egy 12 éves palesztin fiút a Gázai övezetben, 16 éves nővérét és apját pedig megsebesítették - közölték palesztin biztonsági és kórház források. A különleges alakulathoz tartozó katonák egy hadművelet végzése közben lőttek rá az illetőkre, miután ők "beléjük botlottak" az övezet déli részén található Hán Júnisz város közelében - mondták el egészségügyi források. Az izraeli katonai rádió egyelőre nem közölt semmit az állítólagos esettel kapcsolatban.

Ezzel egy időben izraeli harckocsik hatoltak be az övezetbe éppen Hán Júnisznál szemtanúk szerint. A behatolás előtt egy izraeli helikopter szórólapokat dobott le, amelyeken figyelmeztették a palesztin lakosságot, hogy maradjon otthonában, mert a hadsereg hadműveletet hajt végre olyan palesztin fegyveresek ellen, akik rakétákat lőnek ki Izraelre.

Mintegy húsz izraeli katonai terepjáró gépkocsi hatolt be a ciszjordániai Rámalláhba is kedd este, és körülvett ott egy épületet - jelentették palesztin biztonsági források és egy helyszínen tartózkodó tudósító. Az izraeliek e művelet előtt is figyelmeztették a palesztin lakosokat, hogy maradjanak otthonukban, mert szélsőségesekre akarnak lecsapni.