Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megérkezett az UNICEF segélyszállítmánya Libanonba

MTI
2006.07.26. 23:31
Megérkezett az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) első segélyszállítmánya szerdán a dél-libanoni Szúr (Türosz) városába, jelentette be az UNICEF.

A szervezet szerint a 40 tonnás - egyebek között víztisztító tablettákat, szappant és más tisztálkodási eszközöket tartalmazó - segélyszállítmánnyal több tízezer olyan gyermek helyzetén kívánnak könnyíteni, akik távozni kényszerültek otthonukból a harcok által leginkább sújtott dél-libanoni térségben.

A Hezbollah libanoni síita szervezet ellen indított izraeli offenzíva elől mintegy 700 ezer polgári személy menekült el lakóhelyéről, akiknek 45 százaléka gyermek. Közülük 125 ezer gyermeket közel hatszáz iskolában és menedékhelyen szállásoltak el, s sürgős szükségük van élelemre és gondoskodásra, hangsúlyozta az UNICEF.