Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kivonultak az izraeli katonák a Gázai övezet északi részéből

MTI/AP
2006.07.28. 06:25

Kétnapos véres tisztogató műveletek után az izraeli hadsereg szárazföldi alakulatai péntekre virradóra kivonultak a Gázai övezet északi részéből, a légierő mindazonáltal továbbra is bombázta az övezetet.

Az izraeli katonák két nap alatt 29 palesztint öltek meg; szerdán 24-et, csütörtökön ötöt, a péntek hajnali kivonulást követően pedig még holttestre - egy agyonlőtt palesztin radikális földi maradványaira - bukkantak rá a helyi lakosok.

Az elmúlt két nap harcai a legnagyobb véráldozattal járó összecsapások voltak azóta, hogy a zsidó állam hadserege június 28-án hadműveleteket kezdett az övezetben, amelyekkel a palesztin radikálisok fogságába esett egyik katonája elengedését és az Izrael ellen az övezetből kiinduló palesztin rakétatámadások beszüntetését kívánja elérni.

Az izraeli légierő péntekre virradóra a Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Júniszban lebombázott egy fémműhelyt, megsebesítve kilenc embert, köztük két gyermeket.

A gázai övezeti hadműveletek párhuzamosan folynak a Libanon ellen bő két hete megindított izraeli offenzívával, a nemzetközi közvélemény figyelmét azonban jelenleg ez utóbbi köti le.