Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hatan meghaltak egy afganisztáni merényletben

MTI
2006.07.31. 09:55

Hatan haltak meg hétfőn az afganisztáni Nangarhar tartomány egy mecsete előtt elkövetett pokolgépes merényletben; a támadás nyilvánvaló célpontja, a helyszínen tartózkodó tartományi kormányzó nem sérült meg.

Hatan haltak meg és 16-an megsebesültek az ország keleti részén fekvő tartomány Dzsalálábád városában, miután autóba rejtett pokolgép robbant fel a helyi mecset előtt gyülekező több ezer ember között. Köztük volt Gul Afga Serzai, Nangarhar tartomány kormányzója is, aki azonban sértetlenül élte túl a merényletet.

"A célpont én voltam és ez (a merénylet) Afganisztán ellenségeinek a műve volt" - közölte a kormányzó. Az Afganisztán ellenségei minősítést használják afgán tisztviselők a tálib felkelők és az al-Kaida hálózatába tartozó szövetségeseik megnevezésére.