Auguszta
-7 °C
0 °C

Elrabolták az Iraki-Amerikai Kereskedelmi Kamara munkatársait

MTI
2006.07.31. 14:35

Elrabolták az Iraki-Amerikai Kereskedelmi Kamara vezetőjét és 11 munkatársát az iraki biztonsági erők egyenruháját viselő fegyveresek hétfőn Bagdad al-Araszát negyedében - közölte a rendőrség és a belügyminisztérium. A fegyveresek tizenöt terepjáróval vonultak fel. Egy szemtanú látta, amint a terepszínű egyenruhás férfiak a kétoldalú kereskedelem fellendítésére 2003 májusában alapított Iraki-Amerikai Kereskedelmi Kamara épületéből mindenkit lehurcoltak, megbilincselték őket, és bekötötték a szemüket.

A szemtanút, aki az emberrablás idején az épület első emeletén tartózkodott, valamint öt társát csak azért nem hurcolták el, mert nem volt több hely a gépkocsikban. Más források szerint összesen 25, illetve 29 embert raboltak el, a többiek feltehetően a szomszédos mobiltelefon-üzlet alkalmazottai voltak. A rendőrség közlése szerint kommandós-egyenruhába öltözött fegyveresek egy milliomost és két fiát is elrabolták.

Az erőszakhullám hétfőn is folytatódott: legkevesebb tizenkilencen haltak meg Irakban. Öngyilkos merénylő egy iraki megfigyelőállás közelében felrobbantotta kisteherautóját az északi Moszul közelében, négy katona meghalt, hat másik megsebesült.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!