Auguszta
-3 °C
2 °C

Hezbollah: méltánytalan az amerikai-francia tűzszüneti terv

MTI
2006.08.09. 21:08

"Méltánytalannak és igazságtalannak" nevezte Haszan Naszrallah, a libanoni síita Hezbollah vezére szerdai tévébeszédében a válság megoldását célzó amerikai-francia tűzszüneti tervezetet.

A vasárnap napvilágra került határozattervezetet a sejk igen negatívan ítélte meg. A tervezet "többet ad Izraelnek, mint amennyit az akart, többet, mint amire számított" - hangoztatta az összes helyi és regionális tévéállomás által közvetített beszédében.

Naszrallah ugyanakkor - a Hezbollah korábbi álláspontját megmásítva - támogatta azt, hogy 15 ezer libanoni katonát vezényeljenek az ország déli határvidékére, úgy ítélve meg, hogy ez elősegítheti egy ENSZ-határozat elfogadását. "A múltban elleneztük a hadseregnek a határra telepítését, mert aggódtunk a hadsereg miatt. Most beleegyezünk a telepítésbe, de azért nem titkoljuk amiatti félelmünket."

A Hezbollah-vezető szerint "a hadsereg néhány nap alatt megsemmisíthető lenne". Ugyanakkor elutasította egy nemzetközi békefenntartó erő vezénylését a térségbe, mondván, nem világos, hogy az kitől kapná a parancsokat.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft