József, Bánk
-6 °C
0 °C

Kényszerleszállás frusztráció miatt

2006.08.23. 12:17

Őrizetbe vettek Kínában egy ausztrál állampolgárt, aki szerelmi bánat és depresszió miatt pokolgép felrobbantásával fenyegetett meg egy Kínából Ausztráliába tartó utasszállító repülőgépet - jelentette a kínai hírügynökség szerdán. A 39 éves, hongkongi születésű, ausztrál állampolgárságú üzletember elfogása után azt vallotta, hogy "szerelmi bánatát és frusztrációját" akarta levezetni a fenyegetéssel - közölte az Új Kína (Xinhua) hírügynökség.

A China Southern Airlines Sydneybe tartó hétfő esti járata egy órányi repülés után kényszerült leszállásra, miután az egyik utas egy figyelmeztető cédulát talált a repülő vécéjében, amely a járat felrobbantásával fenyegetett. A Kanton városába visszatérő repülőgép több mint 200 utasát evakuálták, a hatóságok azonban nem találtak robbanóanyagot a járaton.

A kantoni hatóságok a kézírás alapján azonosították a szépségiparban dolgozó üzletembert, akit jelenleg kihallgatnak. Bombarobbantással való fenyegetésért akár öt év börtönt is kiszabhat a bíróság - tette hozzá az Új Kína.