Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Izraeli katonák behatoltak Nábluszba

2006.08.26. 09:59
Mintegy húsz dzsipen érkező izraeli katonák behatoltak szombat reggel az észak- ciszjordániai Náblusz városába, s annak központjában körülvettek egy négyemeletes házat, hangosbeszélőn megadásra szólítva fel az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai palesztin szervezet két tagját - közölték biztonsági források és szemtanúk.

A katonák az épület elhagyására szólították föl a lakókat, majd miután a két aktivista nem volt hajlandó előjönni, a hadsereg két buldózere megkezdte az épület lerombolását - mondták a források. A radikális al-Aksza Mártírjainak Brigádjai közel áll a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatahhoz.

A Gázai övezet déli határán fekvő Rafah átkelő közelében az izraeli hadsereg szombat reggel őrizetbe vette egy család négy tagját, akik közül legalább egy a kormányzó Hamász radikális palesztin mozgalom aktivistája.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek