Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

64 áldozat a bagdadi támadássorozatban

MTI
2006.09.01. 16:11

Újabb áldozatokat emeltek ki a romok alól a mentőalakulatok pénteken Bagdadban az előző esti véres támadássorozat után, amely a rendőrség legfrissebb összesítése szerint 64 halálos és több mint 280 sebesült áldozatot követelt. Az egészségügyi minisztérium egyik illetékese 67 halálos és több mint 300 sebesült áldozatról számolt be.

A jelek szerint összehangolt, fél óra leforgása alatt végrehajtott támadássorozatban lakásokban és gépkocsikban elrejtett pokolgépek robbantak fel, valamint rakéták és gránátok csapódtak be Bagdad keleti részének három, síita többségű városrészében.

Dzsihád Liaabi tábornok, az iraki belügyminisztérium terrorelhárító egységének igazgatója elmondta, hogy a merénylők a támadássorozat előtt néhány nappal lakásokat és üzlethelyiségeket béreltek ki az érintett városrészekben, ahova robbanóanyagot telepítettek. A pokolgépeket távirányítással hozták működésbe.

A mentőalakulatok és a helyi lakosok pénteken - a véres merényletsorozatot követő feszült hangulatban - a romok eltakarításán és a törmelék alatt rekedt holttestek kiemelésén fáradoztak, és pokrócokra halmozva vitték ki az épület maradványai közül megmaradt vagyontárgyaikat.