Huba
17 °C
33 °C

Castro egyre jobban néz ki

2006.09.02. 07:48
A kubai televízió helyi idő szerint pénteken videofelvételt sugárzott, amelyen az idős államférfi ágyában fekve üdvözölte Hugo Chávezt. A hétperces felvételen Castro, aki szemmel láthatólag jobban nézett ki, mint a mintegy három hete közzétett felvételen, mosolyogva üdvözölte látogatóját. "Testvér" - mondta Castro Cháveznek. "Micsoda öröm." "Ezer köszönet" - mondta látogatójának ágyában felülve a kubai elnök.

"Fidel szépen gyógyul a betegségből, amelyen átesett" - mondta Hugo Chávez venezuelai elnök pénteken Caracasban. Az elmúlt három hét alatt Chávez harmadszor látogatott a karib-tengeri szigetországba. Chávez elmondta, hogy péntek reggel két órán át beszélgetett Castro elnökkel, akivel megvitatták "a nemzetközi helyzetet". A megbeszélésen jelen voltak Raúl Castro és más kubai vezetők is.

Fidel Castro, aki a múlt hónapban töltötte be 80. életévét, július végét adta át a hatalmat öccsének, Raúlnak. Hugo Chávez volt az egyetlen külföldi államfő, aki a kubai elnöknél járt születésnapja alkalmából augusztus 3-án. Castro betegségének és a műtétnek a részleteit államtitokként kezelik a kommunista országban.