Jenő
-3 °C
6 °C

Castro egyre jobban néz ki

2006.09.02. 07:48
A kubai televízió helyi idő szerint pénteken videofelvételt sugárzott, amelyen az idős államférfi ágyában fekve üdvözölte Hugo Chávezt. A hétperces felvételen Castro, aki szemmel láthatólag jobban nézett ki, mint a mintegy három hete közzétett felvételen, mosolyogva üdvözölte látogatóját. "Testvér" - mondta Castro Cháveznek. "Micsoda öröm." "Ezer köszönet" - mondta látogatójának ágyában felülve a kubai elnök.

"Fidel szépen gyógyul a betegségből, amelyen átesett" - mondta Hugo Chávez venezuelai elnök pénteken Caracasban. Az elmúlt három hét alatt Chávez harmadszor látogatott a karib-tengeri szigetországba. Chávez elmondta, hogy péntek reggel két órán át beszélgetett Castro elnökkel, akivel megvitatták "a nemzetközi helyzetet". A megbeszélésen jelen voltak Raúl Castro és más kubai vezetők is.

Fidel Castro, aki a múlt hónapban töltötte be 80. életévét, július végét adta át a hatalmat öccsének, Raúlnak. Hugo Chávez volt az egyetlen külföldi államfő, aki a kubai elnöknél járt születésnapja alkalmából augusztus 3-án. Castro betegségének és a műtétnek a részleteit államtitokként kezelik a kommunista országban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?