Árpád
-2 °C
3 °C

Összecsapás a Gázai övezetben: két halott

MTI
2006.09.02. 08:07
Két palesztin meghalt, két másik pedig megsebesült szombatra virradó éjszaka a Gázai övezet északi részében egy izraeli katonai művelet során - közölték palesztin biztonsági források. Az izraeli hadsereg egyelőre nem erősítette meg az értesülést. Szemtanúk elmondták, hogy heves összecsapás tört ki a helikopterek támogatásával Beit Hanúnba behatoló izraeli katonák és palesztin fegyveresek között.

Egy Beit Hanún-i lakos a helyi médiának elmondta, hogy a tűzpárbaj során golyók találták el a házát, apja és bátyja meghalt, két nővére pedig megsebesült. Nem tudni, hogy a lövéseket az izraeli katonák vagy a palesztin fegyveresek adták le. Más források szerint helyi lakosok közölték: a családról úgy tudják, hogy a Hamász iszlám fundamentalista mozgalommal szoros kapcsolatban áll.

Az izraeli hadsereg nagyszabású offenzívát folytat a Gázai övezetben, amióta június 25-én a Hamásszal kapcsolatban álló palesztin fegyveresek elhurcolták Gilad Salit izraeli tizedest. Palesztin fegyveresek Beit Hanúnból gyakran lövik rakétákkal Izraelt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?